logo
logo
Inšpirácia pre domácnost

Zababušte sa a nedajte zime šancu!

Zababušte sa a nedajte zime šancu!

Nie je nič príjemnejšieho, ako keď sa z tepla svojho domova spokojne pozeráte von z okna, kde vyčíňa zima a mráz. Viete, ako si môžete toto leňošenie ešte viac spríjemniť? Poďme to spoločne zistiť. 

Ráno sa Vám nechce vstávať z vyhriatej postele a ísť von do tej zimy, cestou z práce sa zase tešíte domov do tepla a po príchode sa nie a nie zahriať… Tymto si už určite prešiel každý. Našťastie stačí pár maličkostí a vyčarujete si také domáce prostredie, v ktorom Vám nebude chladno ani omylom.
 

Ráno robí deň

Nezabúdajte, že podľa toho, ako sa vyspíte, sa bude odvíjať celý Váš nasledujúci deň. Preto venujte pozornosť lôžkovinám.

Často ma trápi pocit chladu, preto som dlhú dobu hľadala pomocníkov, ktorí by mi pomohli sa zahriať. A tak som raz narazila na vyhrievanú podložku na matrac. Navoliť si u nej môžete rôzne stupne tepla a nahriať si periny ešte predtým, než do nich zaleziete. Veľmi obľúbená je u nás v rodine tiež vlnená plachta, ktorá parádne udrží teplo, ale zároveň je priedušná. Doporučujem ju skombinovať s kvalitnou bavlnenou posteľnou bielizňou v zimnom motíve.

Tiež patríte medzi tých, ktorí si po obede radi dajú šlofíka? Nerozostieľajte posteľ a namiesto toho sa prikryte hrejivou dekou s omakom kožušiny. Spať sa Vám pod ňou bude jedna radosť 🙂

Tip navyše: Chcete už mať v posteli teplo, než pôjdete spať? Nie je nič jednoduchšieho ako schovať pod perinu ohrievaciu fľašu, ktorá sa o všetko postará.

 
Leňošte v teple

Čo iného v zime robiť než sa zababušiť do mäkkého plédu a vychutnať si v teple šálku svojho obľúbeného čaju? Môže to ale byť ešte lepšie.

Aby ste sa pri ničnerobení cítili ešte lepšie, nezabudnite sa prezliecť do pohodlného oblečenia. Ja som si obľúbila voľné tepláky a príjemnú plyšovú mikinu, ktorá ma zakaždým spoľahlivo zahreje. A keď to niekedy trvá trochu dlhšie, dám si pod chrbát ohrievací vankúšik. Nahrejete ho jednoducho – vložíte ho na pár minút do mikrovlnnej rúry. Práve preto som si ho tak obľúbila, pretože je pripravený k použitiu takmer ihneď 🙂

Tip navyše: V zime nie je príliš príjemné, keď si podložíte hlavu vankúšom, ktorého materiál chladí. Pre toto obdobie sa skôr hodia obliečky zo semišu. Vyskúšajte ich a uvidíte, že pre Vás budú ako pohladenie po tvári.
 
Máte svoje vlastné osvedčené tipy, ako si zimný čas spríjemniť? Sem s nimi! Podeľte sa so mnou o nich na našom Facebooku.

Zanechajte nám komentár