logo
logo
Zaujímavé informácie

Viete, že láska (k práci) prechádza žalúdkom?

Viete, že láska (k práci) prechádza žalúdkom?

Hovorí sa, že ak neuspokojíme základné fyziologické potreby, nemôžeme uspokojiť ostatné potreby. U jedla to platí dvojnásobne, teda aspoň u mňa. Prečo sa o tom zmieňujem? 

 

Priznávam bez obalu. Milujem dobré jedlo a s obľubou ho aj varím svojej rodine. Mám za to, že v jedle by malo ísť klamanie stranou. Preto ma nič nedokáže rozhnevať viac, ako keď v reštaurácii dostanem obed, ktorého kvalita nezodpovedá cene. S manželom už máme vytipované podniky, z ktorých my aj naše deti odchádzame zakaždým s plnými bruškami a so spokojným úsmevom na tvári. Lenže ako niečo podobné docieliť v práci?

Deťom už od prvej triedy pravidelne chystám veľké desiaty, obedy potom majú priamo v škole (a musím povedať, že sú veľmi chutné). Pracovné obedy som dlhú dobu riešila tým, že som ich deň vopred sebe aj manželovi pripravovala do škatuľky. Obaja sme síce mali možnosť najesť sa priamo v práci, ale vo väčšine prípadov išlo o nie príliš dobré polotovary, ktoré mali do kvalitného jedla naozaj ďaleko. Môj muž si obedy z domova nosí bez výnimky, ale u mňa v práci sa občas našiel deň, kedy som si spolu s ostatnými kolegami dala všetkými toľko obľúbenú sviečkovú. Tá jediná bola v podaní miestnej kantíny naozaj vynikajúca. Potom ale prišla zmena…

Koncom minulého roka som sa v práci dozvedela, že naša firma začne prevádzkovať svoju vlastnú jedáleň, v ktorej nielen, že sa budú variť obedy exkluzívnej kvality, ale pribudnú aj raňajky. Netušila som, čo od takéhoto sľubu môžem čakať. Teraz už to viem. Stačí, keď prezradím, že obedy do práce pripravujem už len manželovi? 🙂

Keď som do našej firemnej jedálne vyrazila prvýkrát, mala som trochu obavy, čo mi pristane na tanieri. Nakoniec som ale bola príjemne prekvapená a v podobnom duchu sa niesol každý ďalší deň. A keď nám páni kuchári začali vyvárať aj raňajky, bola som doslova v siedmom nebi! Veľké porcie, kvalitné suroviny, pastva pre oči… to je jedlo v podaní našej kantíny. Nie je tak divu, že som sa do práce začala každý deň viac tešiť 🙂 A nielen ja. Aj moji kolegovia sa po príchode do práce ihneď zháňajú po raňajkách a už hodinu pred obedom div netrpezlivo neprešľapujú pred dverami do jedálne.

A čo sme si s kolegami najviac obľúbili? Sú to proste a jednoducho už spomínané raňajky. Najväčším hitom sú v našej firme obložené bagety, vajíčka a sladké jedlá. Všetko je čerstvé, krásne naservírované a občas pri jedle máme pocit, že je všetko varené s ozajstnou láskou. A viete čo? My po takomto výdatnom jedle milujeme svoju prácu zas o niečo viac ako predchádzajúci deň 🙂

Chcete sa so mnou stretávať v našej novej kantíne a každý deň ochutnávať kulinárske pochúťky? Poďte k nám a staňte sa mojím novým kolegom. Uvidíte, že Vám u nás nielen zachutí, ale že budete mať svoju prácu naozaj radi.

Zanechajte nám komentár