logo
logo
Módne trendy

Viete nosiť šatky?

Viete nosiť šatky?

Šatka je viac než len kus látky. Je to módny doplnok, ktorý môže dodať Vášmu outfitu osobitý šarm a štýl. Najčastejšie nosíme šatky okolo krku, ale to nie je zďaleka jediná možnosť. Poďte sa inšpirovať a naučte sa nosiť šatky ako Francúzsky. Tie totiž šatky milujú.

Existujú rôzne formáty šatiek, štvorcové alebo obdĺžnikové, a mnoho spôsobov, ako ich môžete nosiť a uviazať.

Šatka okolo krku

Pri štvorcových šatkách využite ich pravidelný tvar, preložte ich do trojuholníka a uviažte špičkou dopredu s uzlom nad alebo pod ňou alebo len voľne prehodené. Obrázky v odkazoch Vám napovedia. Štvorcová šatka sa tiež veľmi často viaže na uzol okolo krku. Väčšiu šatku môžete obtočiť okolo krku viackrát.

Šatka s potlačou kvetín 70 x 70 cm

Pri obdĺžnikových šatkách využite ich dĺžku a ležérne ju obtočte dvakrát okolo krku. Cípy nechajte voľne padať cez prsia alebo ich uviažte do ležérneho uzlu. Zaujímavý uzol vytvoríte, keď oba cípy skrížite a jedným obtočíte obe obrátky okolo krku. Z obrázku to pochopíte najlepšie. Obdĺžnikovú šatku možno tiež uviazať ako kravatu.

Šatka s potlačou abstraktných vzorov
Šatka s potlačou kašmíru 160 x 70 cm

Šatka ako ozdoba do vlasov, ako opasok…

Šatka vo vlasoch je veľmi originálna a dodá Vám jedinečný look. Krásne vyzerá namiesto čelenky na ženách s hustou hrivou. Alebo použite šatku namiesto gumičky na stiahnutie vlasov. Pre tento hravý a svieži vzhľad môžete použiť štvorcovú aj obdĺžnikovú šatku, stačí ich vhodne zložiť. Nemáte po ruke opasok do Vašich obľúbených džínsov alebo hľadáte neopozeraný štýl? Žiadny problém, prevlečte očkami šatku. Ideálne obdĺžnikovú. Najlepšie bude vyzerať so zaviazaním na strane.

Šatka s potlačou kvetín 70 x 70 cm
Šatka s potlačou 198 x 38 cm

Nezáleží na tom, či zvolíte výraznú alebo decentnú potlač šatky, ak stavíte na zladenie s Vaším oblečením alebo naopak na kontrast, ktorý upúta. Šatka je všestranným doplnkom, ktorý môže zdôrazniť Vašu osobnosť a módny vkus. Experimentujte s rôznymi spôsobmi ich nosenia a uväzovania a staňte sa módnou ikonou. V našej ponuke určite nájdete šatky Vášho ❤.

Vaša Jana

Zanechajte nám komentár