logo
logo
Praktické tipy

Učíme sa kombinovať vo väčších veľkostiach

Učíme sa kombinovať vo väčších veľkostiach

Niektoré z vás si ešte možno spomenú, akým veľkým problémom bolo v skorších dobách zohnať moderné a mladistvé oblečenie vo väčších veľkostiach.
 
To nám – plnoštíhlym – súčasný svet módy ponúka vo veľkostiach XXL takmer všetko. Pre ženy, ktorým príroda nadelila pár kilogramov navyše, už dávno neplatí, že by mali nosiť veľké a neforemné horné diely, ktoré ich plnšie tvary tzv. „schovajú“. Naopak, súčasným trendom módy väčších veľkostí sú modely, ktoré dajú vyniknúť ženským krivkám, ktoré vďaka správnemu oblečeniu môžu byť krásne a príťažlivé.

Vytvorili sme pre Vás niekoľko pravidiel, ktorých by sa plnoštíhle ženy mali pri obliekaní držať:
 

Komfort za každú cenu

Kto z nás sa necíti skvele v prírodných materiáloch, ktoré sú priedušné, dobre odvádzajú vlhkosť a možno v nich bez problémov stráviť celý deň? Plnoštíhle ženy by na materiáloch svojich modeloch nemali šetriť. Táto investícia sa vráti nielen v celodennom príjemnom pocite ale i v perfektnom vzhľade.
 

Premyslené strihy

Pri modeloch XXL je viac než u akýchkoľvek iných modelov veľmi dôležitý strih. Rôzne zosilnené ploché švy, rafinované záševky, asymetrické detaily a predĺžené dĺžky môžu plnoštíhlu postavu opticky zoštíhliť. Zvoľte napríklad dlhé vzdušné tuniky, ktoré majú ľahko vypasovaný strih a mierne sa rozvoľnia len v oblasti bruška. Tieto modely i vo väčších veľkostiach vytvoria krásnu ženskú siluetu.
 

Sloboda pohybu

Nepochybne mi dáte za pravdu, že vzdušnosť a voľnosť je u oblečenia na celodenné fungovanie veľmi dôležitá. Preto voľte strihy, ktoré Vás nikde netlačia a neškrtia a vždy si predstavte, že ste v danom modeli niekoľko dlhých hodín, musíte v ňom sedieť, bez toho aby ste neustále cítila zarezávajúci sa pás nohavíc. Voľte napr. spodné diely v páse do gumy a horné diely voľnejšie, ale pozor – nikdy vrecovité!
 

Nebojte sa farieb

Už dávno neplatí, že iba čierna farba zoštíhľuje. Vyskúšajte hravé kombinácie intenzívnych farieb, ktoré sú v danej sezóne trendy. Dnes už tiež vieme veľa o vzoroch. Napr. drobnejšie vzory sú vo väčších veľkostiach vhodnejšie než veľké apod. Skvelé sú tiež najnovšie rafinované geometrické vzory, vďaka ktorým sú napr. modely uprostred svetlé a na okrajoch tmavé, takže tu sa uplatní opticky zoštíhľujúci efekt naozaj mimoriadne!

 
Nezabúdajte na doplnky

Pretože správne doplnky práve Váš model doplnia a zavŕšia. Pokiaľ máte rady jednofarebné modely, napríklad aj v čiernej farbe, rozsvieťte ich doplnkami vo výrazných farbách napr. v oranžovej, červenej, pink alebo svietivej zelenej či modrej.
 
Ale predovšetkým, milé dámy, nezabudnite, že krása a elegancia nie je záležitosťou konfekčnej veľkosti!

Zanechajte nám komentár