logo
logo
Módne trendy

Slušiví parťáci pre vaše krivky: tuniky a blúzky

Slušiví parťáci pre vaše krivky: tuniky a blúzky

Snáď najobľúbenejším zvrškom je už dlhé roky bezpochyby tričko. Ďaleko väčšiu službu vám ale preukážu dva iné kúsky. Privítajte do svojho šatníka blúzky a tuniky!

 
 

Vraj je nepísaným pravidlom, že blúzky a tuniky sú záležitosťou slávnostnejších a formálnych udalostí. To už ale dávno nie je pravda. Tieto krásky na seba s pokojným srdcom môžete hodiť aj v prípade, že sa chystáte trebárs len na nákup. A pretože sú tieto kúsky tak trochu mojou srdečnou záležitosťou a nosím ich naozaj často, zo skúsenosti už viem, ktoré vám budú najviac slušať, a ukážem vám ich. Ideme na to? 🙂

 
 

Kombinácia s legínami

Viete, s legínami je to všeobecne také ošemetné, pokiaľ vám nie je 18 a nemáte postavičku ako z prehliadkových mól. Sú síce úžasne pohodlné a veľakrát dokážu všeličo šikovne zakryť. Keď ale neviete ako ich nosiť, často tiež odhalia to, čo rozhodne ukazovať nechcete. A práve preto je ideálne vziať si k ním blúzku či tuniku, a to z jedného prostého dôvodu – tieto kúsky sú natoľko rafinované, že schovajú pred svetom nedostatky. Stačí len dodržať pár pravidiel.

Blúzky by mali byť dlhšie, siahať by mali minimálne pod zadok. Druhou výhodou, obzvlášť ak vás trápi väčšie brucho, je voľný strih. A tretiou vychytávkou je výrazná potlač, ktorá odvedie pozornosť od širších stehien.

 

Tip navyše: Ak máte úzky pás, nebojte sa ho ukázať! V takom prípade siahnite po vzdušnej blúzke s prekrížením či opaskem. Taká Vám vykúzli dokonalú ženskú siluetu, po ktorej sa každý s úžasom obzrie.

 
 

Kombinácia so sukňou

Často sa v rámci svojej práce stretávam so ženami, ktoré sú vyložene šatové typy a rady by nosili tiež sukne, ale akosi nevedia, ako ich vlastne obliekať. A pritom je to tak jednoduché! Predovšetkým je dôležité si uvedomiť, že obdobie bokových džínsových sukienok a tričiek s výstrihom už je dávno za nami. Teraz sa nosia sukne do pásu a blúzky.

Na uliciach sa najčastejšie stretávame s jednoduchou a elegantnou kombináciou sukne a jednofarebného blúzkového topu, pokojne ale môžete siahnúť aj po odvážnejšom kúsku. Zásadné je, aby sa vám po oblečení sukne blúzka nad pásom nehrnula, zbytočne to pridáva kilá. To ale neznamená, že je potreba vyberať jedine kúsky na telo. Malé nakásanie je úplne v poriadku. Ak rada skúšate niečo nového, nebojte sa obliecť k sukni aj výraznejšiu blúzku. Čo napríklad prúžkovanú s odhalenými ramenami? Aj keď sa to nezdá, táto kombinácia vyzerá nádherne.

 

Tip navyše: Veľkým hitom posledných rokov sú blúzky v sexy bielizňovom strihu. Ak sa chystáte napríklad na romantickú schôdzku v dvojici, je tento kúsok tým pravým!

 
 

Kombinácia s nohavicami alebo šortkami

Všeobecne platí, že nohavice sú pre väčšinu z nás synonymom pre klasické modré džínsy a pohľad do môjho šatníka by vás v tom jedine utvrdil. Ak to máte rovnako ako ja, potom vám musí byť jasné, že vyberanie vhodnej blúzky k nohaviciam alebo kraťasom (čo je vlastne rovnaký prípad) má svoje špecifiká. 

Blúzky by v tomto prípade mali celý outfit rozžiariť a ozvláštniť, sú vlastne takou pomyselnou čerešňičkou na torte, ktorá váš model dotiahne k úplnej dokonalosti. A preto sa pri výbere toho pravého k džínsam zamerajte hlavne na kúsky s výraznými vzormi a strihmi. Zázraky tiež dokáže kombinácia rôznych materiálov – vyskúšajte napríklad polyester a čipku. K džínsam vyzerajú skrátka božsky!

 

Tip navyše: Na krikľavé vzory sa príliš necítite? Stavte na veselé farby! Napríklad žiarivo červená blúzka dokáže ozajstné divy.

 
 

Aké blúzky rady nosíte vy a v akej kombinácii? A ktoré outfity naopak nie sú vôbec nič pre vás? Dajte mi vedieť do komentárov.

Zanechajte nám komentár