logo
logo
Módne trendy

Módni experti sa zhodujú: 4 nutnosti, ktoré Vás v zime zachránia

Módni experti sa zhodujú: 4 nutnosti, ktoré Vás v zime zachránia

Vonku v posledných dňoch prituhlo, a tak je najvyšší čas posvietiť si na to, bez čoho sa v zime nezaobídete. Pre rady som išla priamo za svojimi francúzskymi kolegami, ktorí sú experti v módnej branži. A čo som sa dozvedela?  
 

Štýlová a funkčná… vážne?

Čuduj sa svete, ide to dokopy 🙂 A o čom je vlastne reč? Mám na mysli zimnú bundu. Dlhé roky tento kúsok plnil skôr funkciu praktickú. V posledných rokoch ale ženy v obchodoch čím ďalej viac siahajú po bundách a kabátoch v strihoch, ktoré udávajú aktuálne módne trendy. Tie ale často nezahrejú tak, ako by mali.

Akonáhle teploty klesnú k nule, je naozaj dôležité nosiť také zvršky, ktoré udržia Vaše telesné teplo. Preto venujte výberu bundy tohto kúsku oblečenia veľkú pozornosť. Ideálna zimná bunda by mala byť vybavená hrejivou podšívkou s výplňou a mala by mať zips krytý lemom s patentkami. Kapucňa tiež nesmie chýbať. V mraze ju určite oceníte.

Tip navyše: Nezabudnite si postrážiť, aby Vaša bunda mala dostatečne dlhé rukávy. Tými krátkymi Vám zima ľahko zalezie pod kožu. Viem, o čom hovorím 🙂

 

Snehule sú tabu

Dávno už sú preč tie časy, kedy ženy aj muži všetkých vekových kategórií vyrážali do zasnežených ulíc v kombinézach a snehuliach. Teraz už je našťastie k dostaniu oveľa vkusnejšie zimné oblečenie. Týka sa to i obuvi.

Čo si budeme hovoriť, snehule sú síce úžasne pohodlné, ale hodia sa naozaj len do hôr.V posledných rokoch sa tešia čím ďalej väčšej obľube „farmárky“. Nosia ich všetci od jesene až do jari. A ja sa im vôbec nedivím. Nielen, že je to úžasne pevná obuv, ale navyše je vyrobená z kvalitného materiálu, ktorý chráni Vaše nohy pred chladom. Parádna protišmyková podrážka je už len pomyslenou čerešničkou na torte.

Tip navyše: Na zimu sú ideálne topánky s podšívkou z nepravej kožušiny. Nohy v nich budete mať ako v perinke.
 

Sveter, ako ho (možno) nepoznáte

Tento kúsok je jasná vec a vo svojom šatníku má aspoň jeden snáď každý. Viete ale, že nie je sveter ako sveter? Tenké svetríky z ľahkého úpletu si schovajte na teplejšie dni, pokiaľ nechcete celú sezónu mrznúť. Sú síce krásne, ale vhodné skôr na jar a leto.

Ak zháňate skutočne hrejivý model, v ktorom Vám nebude zima vo chvíľach, kedy teplota klesne pod bod mrazu, zamerajte sa pri jeho výbere na materiál, z ktorého je vyrobený. Syntetika totiž nedokáže také zázraky ako sveter z pravej „ovčiny“. Práve vlna sa postará o to, že sa k Vám zima len tak nedostane.

Tip navyše: Chcete zachovať vlastnosti ovčej vlny čo najdlhšie? Perte svoj sveter naruby a na program „vlna“.
 

Čím vyššie, tým lepšie

Reč nie je o vysokohorskom výšlape, ale o nohaviciach. Sama si veľmi dobre pamätám na doby, keď boli v kurze bokovky a trend bol naopak – čím nižšie boli posadené, tým viac IN ženy boli. Našťastie toto pravidlo upadlo do zabudnutia a nežné pohlavie sa vracia k rokom osvedčenej klasike, ktorá nedovolí, aby Vaše ľadviny trpeli.

Nohavice s vyšším pásom sú napriek názorom násťročných puberťačiek veľmi slušivé, a predovšetkým praktické. Netiahne Vám v nich totiž na chrbát 🙂 To, že rafinovane zamaskujú poprípade väčšie bruško a že sú pohodlné, sú príjemné bonusy navyše. Tričká môžete nosiť buď cez nohavice, alebo zastrčené do nich.  Obe varianty vyzerajú veľmi pekne.

Tip navyše: Trápia Vás kilogramy naviac? Symetrickú postavu vykúzlite vďaka nohaviaciam rovného strihu.
 
Máte tieto nutnosti v skrini? Ak áno, ako sa Vám osvedčili? Podeľte sa so mnou o svoj názor na našom Facebooku.

Zanechajte nám komentár