logo
logo
Zaujímavé informácie

Farby na nás majú zásadný vplyv. Ako ich správne využiť?

Farby na nás majú zásadný vplyv. Ako ich správne využiť?

„Farby sú všade okolo nás! Vedecké štúdie preukázali, že farby môžu ovplyvňovať naše chovanie. Ako využiť ich energetické pôsobenie na náš organizmus a náš duševný stav? Tu je niekoľko jednoduchých rád…“

Modrá
Relaxačná, modrá farba ukludňuje oči a napomáha koncentrácii. V oblasti zdravia je modré svetlo využívané v pôrodniciach pre liečenie žltačky novorodencov.

Červená
Farba krvi, ohňa, vášne. Je odporúčaná pre liečenie stavov melanchólie, smútku, depresií, na ktoré pozitívne pôsobí svojimi stimulačnými prvkami. Červená farba tiež podporuje chuť k jedlu!

Zelená
Upokojujúca farba , ktorá dá odpočinúť zrakovému vnímaniu. Utišujúci, zelený odtieň zmierňuje zlosť a nervozitu. Blahodarne pôsobí na citlivé osoby trpiace bolesťami hlavy alebo horúčkami… Navyše napomáha detoxikácii organizmu.

Oranžová
Predstavuje synonymum pre optimizmus a radosť, oranžová farba ďalej stimuluje dýchanie! Býva odporúčaná napr. pri respiračných problémoch a astmatickom ochorení. Priaznivo vplýva na regeneráciu nervového systému.

Žltá
Podporuje koncentráciu, pozornosť a pamäť. Žltá farba predstavuje zdroj energie a aktívne bojuje proti psychické únave. Vďaka svojim účinkom na trávenie a elimináciu toxínov býva tiež doporúčaná pri zažívacích problémoch.

„Všetci potrebujeme farby !”

Zanechajte nám komentár