logo
logo
Zaujímavé informácie

Zo zákulisia Blancheporte: Aká bola módna prehliadka novej kolekcie?

Zo zákulisia Blancheporte: Aká bola módna prehliadka novej kolekcie?

Blancheporte je francúzska značková móda. Iste tak nie je pre Vás žiadnym prekvapením, že náš e-shop je “sestričkou” francúzskeho internetového obchodu blancheporte.fr. A prečo to zmieňujem? 

Z e-mailov, ktoré Vám posielam (ešte si nepíšeme? Tak mi tu nechajte svoju adresu a ja sa Vám čo najskôr ozvem 😊) už určite viete, že mojou náplňou práce v Blancheporte je príprava nových kolekcií, propagácie značky a produktov a vôbec všetko, čo aj vzdialene zaváňa marketingom. A pretože plánovanie nových kolekcií nie je len na mne, ale predovšetkým na tom, čo sa chystá vo francúzskej pobočke, som v kontakte s kolegyňou Deborah, ktorá vo Francúzsku pracuje na rovnakej pozícii ako ja v Čechách.

Od svojej francúzskej kolegyne som pred niekoľkými týždňami dostala pozvánku na módnu prehliadku kolekcie Jar-Leto 2018! Nikdy predtým sa mi nepošťastilo odísť na služobnú cestu priamo do srdca značky Blancheporte, do francúzskeho mesta Tourcoing. Preto som pozvánku s nadšením prijala a nemohla som sa dočkať, až konečne nastane deň, keď nasadnem na lietadlo. V meste som mala zostať dva dni, takže som mala okrem prehliadky naplánovaných ešte pár ďalších aktivít.

Prišiel deň D a než som sa spamätala, stála som pred hlavným sídlom Blancheporte. V hale ma hneď privítala Deborah a ujala sa ma na zvyšok dňa. Pretože bola prehliadka plánovaná až na popoludnie, stihli sme zatiaľ spoločne prebrať pár pracovných vecí, zájsť na spoločný obed a prejsť všetky oddelenia v budove – to aby som vedela, ako to tam vlastne chodí 😊

Samotné módne prehliadky sa zúčastnilo nielen vedenie spoločnosti a jej zamestnanci, ale aj významní partneri, ktorí s Blancheporte spolupracujú. Divákov bolo viac, než som čakala a milo ma to prekvapilo. Keď modelky a modeli konečne začali predvádzať kúsky na nadchádzajúcu sezónu, so zatajeným dychom som ich sledovala a nestačila som sa čudovať – ​​všetko oblečenie totiž vyzerá v skutočnosti ešte lepšie ako na obrázkoch v e-shope! Modelky navyše pôsobili veľmi príjemným a prirodzeným dojmom, skrátka ako normálne ženy. Modeli boli usmievaví a atraktívny 😊 Až neskôr som sa od Deborah dozvedela, že o modelky naozaj nešlo. Novú kolekciu na sebe predvádzali priamo zamestnanci Blancheporte.

A aké trendy som z prehliadky “Vypozerala”? Sú to predovšetkým rozviate voľné a ľahké strihy, prepracované detaily, rafinované kúsky, ktoré zdôraznia Vaše prednosti a šikovne schovajú nedokonalosti. Vo farbách nadchádzajúcej sezóny jasne dominuje biela, modrá, červená a pastelové odtiene. O hitoch novej kolekcie si ale môžete urobiť obrázok priamo Vy – mrknite sa na záznam z prehliadky.

 

Druhý deň svojho pobytu v Tourcoing som si stihla prejsť mesto, navštíviť miestnu dominantu – Église Saint Christophe (kostol svätého Krištofa) a ochutnať francúzske delikatesy. Pochutnala som si hlavne na cuisses de grenouilles (žabie stehienka) a na crêpes (moje obľúbené palacinky). A pretože som typická žena, nezabudla som obísť ani pár obchodov s oblečením 😊 Potom už nastal čas nastúpiť na palubu lietadla a vrátiť sa späť k nám, do českého Blancheporte. Deborah som za pozvanie veľmi vďačná a sme dohodnuté, že nabudúce priletí zase ona k nám.

Navštívili ste niekedy Francúzsko? Ak áno, aké mesto? A čo ste si vo Francúzsku najviac obľúbili? Na Vaše postrehy sa budem tešiť na našom Facebooku.

Zanechajte nám komentár