logo
logo
Módne trendy

Vrstvite oblečenie podl’a typu postavy

Vrstvite oblečenie podl’a typu postavy

Osvojte si princípy vrstvenia podľa typu postavy a buďte v teple!

Hruška: zdôraznite pás
Ženám so širšou spodnou časťou postavy a úzkym pásom pristane zúženie na bruchu. Pri výbere jesenných a zimných outfitov môže siahnuť po pulóvroch so stredovým zaväzovaním alebo skrátených svetroch k sukni a nohaviciam s vysokým pásom. Najlepší strih je áčkový – vypasovaný v hornej časti a postupne sa rozširujúci.  

Jablko: smerujte pozornosť na nohy
Postava typu jablko má typicky štíhle nohy, objemnejší hrudník a problematickejšiu oblasť brucha. Preto by sa mala vyhnúť prílišnému vrstveniu na ramenách a dekolte a naopak priviesť pozornosť k nohám. Dobre funguje jednoduchá splývavá tunika alebo rovný, dlhší sveter. K nim stačí obliecť efektné pančuchy alebo legíny a je hotovo.

Presýpacie hodiny: vyhnite sa voľnému oblečeniu
Súmernej postave presýpacích hodín s výraznými ramenami, bokmi a úzkym pásom sadne takmer čokoľvek. Pozor len na vrecovité oblečenie, ktoré ženské krivky zbytočne schová a opticky pridá kilá navyše. Je lepšie vsadiť na obtiahnuté úpletové šaty, vypasované saká, roláky a rovné nohavice alebo sukne.

Obdĺžnik: vytvorte ilúziu pásu
Ženy s obdĺžnikovým trupom najčastejšie riešia tzv. „neexistujúci pás“. Vyhnúť by sa preto mali vrstveniu, riaseniu a rozširovaniu v oblasti brucha. V tomto mieste naopak vsaďte na prepásanie opaskom alebo rozdeľujúci strih šiat, tuník a svetrov. Správnou voľbou sú tiež véčkové výstrihy a nohavice a sukne definujúce útle boky.

Zanechajte nám komentár