logo
logo
Zaujímavé informácie

Severine Monsonégo o kolekcii Oelwein: “Najväčšiu radosť mám, keď sa mi podarí skrze svoju grafiku a farby u ostatných vyvolať úsmev a pozitívne emócie”

Severine Monsonégo o kolekcii Oelwein: “Najväčšiu radosť mám, keď sa mi podarí skrze svoju grafiku a farby u ostatných vyvolať úsmev a pozitívne emócie”

Počas príprav novej sezóny Jar/Leto 2020 nám bolo veľkým potešením spolupracovať so Séverine Monsonégo, talentovanou návrhárkou a autorkou značky Oelwein. Naše prianie? Vytvoriť farebnú, iskrivú a modernú kolekciu, ktorá bude odrazom našich dvoch svetov. Zoznámte sa so Séverine a značkou Oelwein…

 
 

Kto sa ukrýva za Oelwein ?

Volám sa Séverine a som Parížanka žijúca vo Švédsku. Vo svojom profesijnom živote sa dnes venujem predovšetkým ilustrovaniu. Po absolvovaní oboru Dekoratívne umenie som najprv pracovala ako umelecká riaditeľka v agentúre, potom u Sonii Rykiel. Po niekoľkých rokoch som sa rozhodla osamostatniť, pracovať na voľnej nohe a získať tak vytúženú slobodu a nezávislosť.

 
 

Môžeš nám porozprávať o tvojej značke?

Značka Oelwein vznikla v roku 2013, kedy som začala vyrábať predmety každodennej potreby a dekorácie. Doma som mala malú dielňu pre sieťotlač, išlo o úplný začiatok môjho „kreatívneho podnikania“. Najväčšiu radosť mám, keď sa mi podarí skrze svoju grafiku a farby u ostatných vyvolať úsmev, pozitívne emócie. Hrám sa a experimentujem. Rada tiež spolupracujem s ostatnými značkami na vytváraní rôznych kolekcií, ako napr. na tejto v spolupráci s Blancheporte!

 
 

Ako vznikol názov “Oelwein” ?

Je to rodné meno mojej babičky z maminej strany. Tento projekt mi je blízky, a tak som cítila potrebu ukotviť ho vo svojej minulosti, dať mu korene. Postupne sa stal mojím pseudonymom, čo mi umožnilo udržať hranicu medzi mojím profesijným a súkromným životom.

 
 

Ako si reagovala na náš návrh spolupráce?

Najprv som bola prekvapená a predovšetkým veľmi zvedavá. Okamžite sa mi zapáčilo vaše nadšenie. To ma presvedčilo, aby som sa s vami stretla. Poznala som tak skvelý tím, nadšený, veselý, dokonale zapadajúci do môjho sveta. Vytvorili sme kolekciu, ktorá zahŕňa konfekciu pre ženy, mužov aj bytový textil.
Bolo fascinujúce stretnúť sa s ľuďmi z rôznych oddelení: stylingu, marketingu, komunikácie… všetci dohromady sme dokázali uskutočniť tento projekt. To všetko plynulo a veľmi rýchlo!

 
 

Ako si prežívala etapu očakávania pred odhalením tejto očarujúcej kolekcie?

Bola som veľmi nedočkavá! Spoločne sme sa ale všetci zhodli, že vzniklo presne to, čo sme si spoločne predstavovali: vďaka stretnutiu Blancheporte s mojím svetom vznikla veselá a farebná kolekcia.

Zanechajte nám komentár