logo
logo
Módne trendy

Nie sú topánky ako topánky. Tieto frčia tento rok!

Nie sú topánky ako topánky. Tieto frčia tento rok!

Dosť už bolo tých starých zošľapaných bačkôr, ktoré niekoľko rokov neúnavne sušíte v botníku a nechcete sa ich vzdať. Je najvyšší čas sa ich neľútostne zbaviť a namiesto nich si kúpiť nové topánky. A čo rovno také, ktorým tento rok trendy dali zelenú? V týchto rozhodne vedľa nešliapnete!

 
 

Na vychádzku aj na parádu

Snáď najobľúbenejším kúskom obuvi sú bezpochyby tenisky. Čo si budeme hovoriť – sú pohodlné, univerzálne a nikdy nesklamú. Aj ja sama ich rada nosím. Čo je ale faux pas, sú „schodené“ tenisky, ktoré už všeličo zažili. A že určite každý z nás také doma má J Dejte im zbohom a zavrite za nimi veko popolnice, je najvyšší čas na nový pár topánok!

Módni návrhári majú jasno – tento rok je IN predovšetkým originalita a nevšedné materiály. A to platí i o teniskách. Preto vsaďte trebárs na trblietavé kúsky, v ktorých môžete vyraziť do mesta i na prechádzku. Na prehliadkových mólach sú tento rok k videniu tiež tenisky na vysokých podrážkach so zaujímavými vzormi, flitrami alebo dokonca korálkami. Veľmi obľúbené sú tiež elegantné verzie tenisiek. A ako vyzerajú? No, stále ako tenisky, len sú triezvejšie a jednoduchšie. Čo hovoríte napríklad na tieto?

V posledných rokoch sa v obchodoch objavuje tiež jeden druh obuvi, ktorý je vo svojej podstate kombináciou balerín a tenisiek – espadrilky. Veľmi často ich stretávame na nohách turistov aj miestných v morských letoviskách, ale čím ďalej častejšie ich môžeme vidieť aj v uliciach slovenských miest. Skúste ich tiež, až sa viac oteplí J Tento rok trendom kraľujú predovšetkým tie ozdobné s rôznymi aplikáciami. Ja ich nosím zvyčajne ku kraťasom, ale ani kombinácia so šatmi nie je vôbec zlá. Len je potreba venovať pozornosť vhodnej kombinácii farieb a vzorov.

 
 

Každá slávnostná udalosť si žiadá…

…lodičky! A nielen slávnostná udalosť. Príležitostí, kde môžete svoje obľúbené „ihly“ vyvenčiť, je omnoho viac. Ale ak lodičkám príliš neholdujete ako ja, pretože vás z nich bolia nohy, nevešajte hlavu. Čím menší podpätok vyberete, tým pohodlnejšie sa na takých topánkach budete cítiť. Už dávno neplatí, že nohy sú sexy výhradne len na minimálne desať centimetrových „štekliach“.

Teraz v jari sú veľkým trendom lodičky s otvorenou pätou. Vyzerajú veľmi elegantne a žensky a každý, či už formálny či neformálny, outfit krásne ozvláštnia a dodajú mu na nevšednosti. A čo viac, práve vďaka otvorenej päte sú úžasne pohodlné. Pokiaľ sa ale po predchádzajúcich skúsenostiach s podpätkami nechcete púšťat do ďalších experimentov, siahnite radšej po balerínach. Tie sú nadčasové a dokážu lodičky plne nahradiť. A ak predsa len chcete skúsiť nejaký kompromis, obujte balerínky na nízkom klinovom podpätku.

 
 

Do tepla ako stvorené

Reč je o sandáloch. Zatiaľ na nich ešte nie je ten pravý čas, ale čo nevidieť to príde. Buďte na prvé horúce dni ako sa patrí pripravená J

Outdoorovým sandálom už dávno odzvonilo, takže pokiaľ sa nechystáte zdolávať náročný terén, kúpte si radšej nejaký elegantnejší pár obuvi, ktorá bude ladiť k vašim outfitom. Rovnako ako u lodičiek a balerín, aj v tomto prípade platí, že malý podpätek je tento rok v kurze. Našťastie ale módni návrhári vedia, že to s nimi nie je tak jednoduché, a preto sa do popredia dostávajú predovšetkým široké podpätky, ktoré sú pre nohu ďaleko príjemnejšie, a my sa vďaka ním cítime stabilnejšie. Topánky na kline už sa nejaký ten rok nosia a tento rok tomu nebude inak. A aj ten je pre nás, rovnako ako široké podpätky, oveľa stabilnejší. Ak teda v obchode uvidíte pekné sandálky na kline, smelo do nich! 🙂

Ak máte rada trochu extravagancie, pokojne obujte i také, ktoré sú na prvý pohľad nevšedné. Ja som si tento rok zaobstarala tieto, pretože sa mi na nich ohromne páči korálková aplikácia. A na nohe navyše vyzerajú skrátka úžasne.

 
 

Aké topánky nosíte najradšej a s čím ich obvykle kombinujete? A ktorý typ obuvi naopak vo svojom botníku neznesiete? Dajte mi vedieť do komentárov.

Zanechajte nám komentár