logo
logo
Módne trendy

Módne tipy pre plnoštíhlu postavu

Módne tipy pre plnoštíhlu postavu

Plnoštíhle ženy sa často schovávajú do nepadnúceho oblečenia a nevýrazných farieb. Pritom sa stačí riadiť  niekoľkými ľahkými trikmi, ktoré postave s výraznejšími krivkami lichotia. 

Zaraďte do šatníka farby

Snažíte sa zahaliť do čiernej farby a svetlým odtieňom sa naopak skôr vyhýbate? Farieb sa pritom vôbec nemusíte vzdávať, stačí si iba dobre vybrať a vhodne oblečenie skombinovať. Aby ste totiž v čiernej vyzerala o niečo štíhlejšia, mala by ste ju nosiť v kombinácii práve s nejakým svetlejším kúskom. Ten si oblečte ideálne na hornú polovicu tela. Napríklad jednofarebná biela blúzka bude skvelou voľbou zvlášť na leto. Voliť ale môžete i ďalšie farby, trebárs svetlomodré šaty s potlačou kytičiek alebo blúzku s háčkovaním vo farbe ružového dreva.

Nohavice vyberajte podľa strihu

Každej postave sekne niečo iného, a to platí hlavne v prípade nohavíc. Ženy silnejšej postavy s väčším bruškom alebo širšími bokmi by sa mali radšej vyvarovať tzv. „zvonáčom“, ktoré sa pre plnoštíhle tvary veľmi nehodia. Možno zámerne nenosíte úzke nohavice, to je ale chyba. Bacuľky by mali dať prednosť rovným strihom, najlepšie v tmavej farbe. Dokonca si môžete obstarať i zoštíhľujúce nohavice, ktoré sa dokonale prispôsobia vašej postave. Slušať vám budú rozhodne tiež rovné džínsy alebo nohavice pre ploché bruško.

Voľte dlhé a trojštvrťové rukávy

Trápia vás silnejšie paže alebo široké ramená? Potom Vám dobre sadnú topy s dlhými a trojštvrťovými rukávmi. Šikovne odvedú pozornosť od partií, na ktoré nechcete upozorňovať, a navyše ruky opticky predĺžia. Okrem klasického jednofarebného trička s 3/4 rukávmi Vám bude slušať i košeľová blúzka alebo šaty s volánom v červenej farbe. Plnoštíhlej postave dobre padnú tiež košeľové šaty s golierikom a gombíkmi. Pri tielkach a šatách potom dajte prednosť širším ramienkam. Skúste napr. pruhované tielko alebo top s anglickou výšivkou.

Zanechajte nám komentár