logo
logo
Inšpirácia pre domácnost

Jesenný domov: útulný a hrejivý

Jesenný domov: útulný a hrejivý

Jeseň je obdobím, ktoré nám prináša nielen zmenu počasia, ale tiež príležitosť k obnove a úprave nášho domova. S klesajúcimi teplotami sa stáva naliehavejším, než kedykoľvek inokedy, vytvoriť si doma pocit útulnosti a tepla. S našimi tipmi docielite povestné teplo domova raz dva!

Pridanie textilu

Textílie sú kľúčovým prvkom jesennej obnovy. Pridajte na pohovku alebo kreslá teplé prehozy, ktoré poskytnú nielen pohodlie, ale dodajú miestnosti aj jemný nádych. Prikrývky a vankúše z hrejivých materiálov sú skvelým spôsobom, ako priniesť do interiéru teplú atmosféru. Vášmu domovu pridajú na útulnosti aj zatemňovacie závesy na okná, ktoré navyše chránia pred chladom. Nezabúdajte ani na podlahu. Hitom sú stále koberce v tvare zvieracej kože alebo klasické obdĺžnikové koberce s dlhým vlasom.

Obojstranný buklé pléd sherpa a fleece

Teplé farby

Jesenná paleta farieb je spojená s teplými tónmi, ako sú hnedá, oranžová, červená a zemitejšie odtiene. Môžete zvážiť maľovanie stien v týchto farbách alebo pridať doplnky, ako sú dekoračné vankúše alebo obrusy, ktoré budú ladiť s jesennou tematikou. Farby majú silný vplyv na náladu a atmosféru v miestnosti, takže voľba teplých farieb môže vytvoriť dojem tepla a pohody.

Štvorcový alebo obdĺžnikový vankúšik z buklé sherpa

Jesenná spálňa

Vytvoriť nový dizajn spálne nie je nič ťažké. Stačí vymeniť posteľnú bielizeň alebo pridať nový prehoz na posteľ a je to. Voľte tmavé farby ložnej bielizne alebo sa zamerajte na hrejivé materiály ako napr. flanel. A tu je malý tip pre Vás. Než sa večer dostanete do spálne, zahrejte sa vo fleecovom pléde s kapucňou alebo v hebučkom župane z mikrovlákna.

Posteľná bielizeň Flore s potlačou kvetín

Jesenná obnova domova nie je len o zmene vzhľadu, ale tiež o vytvorení prostredia, v ktorom sa budete cítiť pohodlne a chránene pred vonkajšími vplyvmi. S použitím hrejivých materiálov, teplých farieb a útulných doplnkov bude Váš domov moderný a prívetivý zároveň.

Krásnu jeseň Vám praje
Vaša Jana

Zanechajte nám komentár