logo
logo
Inšpirácia pre domácnost

Jesenné novinky pre Váš domov

Jesenné novinky pre Váš domov

Aká móda sa bude nosiť tento rok na jeseň, už som Vám pred niekoľkými dňami priblížila vo svojom článku. Vedeli ste ale, že trendom podliehajú tiež doplnky pre Vašu domácnosť? Tieto musíte tento rok mať! 
 
Rovnako ako pri oblečení, platí aj u bytových doplnkov, že tohtoročnú jeseň pofrčia zemité farby, jednoduchý design, ale i nápadité potlače. Pretože ma zveľaďovanie domácnosti baví a každú sezónu pátram po tom, v čom bude môj domov skutočne štýlový, pustila som sa do práce s predstihom a môžem Vám tak jesenné novinky na Blancheporte ukázať už teraz.
 

Spite štýlovo

Keď ide o geometrické potlače na čomkoľvek, musím to mať. Preto keď som vyberala kúsky do jesennej kolekcie a videla som posteľnú bielizeň Bella, bolo jasné, že si ju zaobstarám tiež domov. Vďaka špičkovej bavlne, z ktorej je posteľná bielizeň vyrobená, sa v nej príjemné zaspáva a ešte lepšie spí. Vstávanie už je horšie… 🙂 A pretože som zvolila farbu terakota, po ustelení naša posteľ vyzerá, akokeby na ňu napadalo jesenné lístie.

Keď ráno vstaneme, posteľ ustelím a prehodím cez ňu prehoz v nádhernej kari farbe. Vyzerá naozaj krásne a poslúži ako prikrývka napríklad v prípade, že sa rozhodnete dať si šlofíka iba na chvíľu po obede.

Toto určite poznáte. Chcete zaspať a nie a nie zabrať, pretože za oknami prechádzajú autá a osvetľujú Vašu spálňu. Nepriateľom č. 2 tiež bývajú pouličné osvetlenia, ktoré do izby svietia často celú noc. U nás doma je to rovnaké, preto som si zaobstarala zatemňovacie rolety. A i tie mám pre každé ročné obdobie iné. Teraz na jeseň som si zaobstarala tieto s motívom listov.

 

Pre potechu oka

Kedykoľvek, keď to voľný čas dovolí, si určite každý z nás nájde aspoň chvíľku na odpočinok vo svojej obývacej izbe. Relax by to ale bol iba polovičný bez príjemného prostredia. A toho docielite práve vďaka doplnkom. A začať môžete kľudne od maličkostí. Čo napríklad štýlové obliečky na vankúše? Vzhľad Vašej obývačky dotiahnúť k úplnej dokonalosti.

V jesenných dňoch (ktoré už sa blížia), si vždycky rada zaleziem do príjemnej a hrejivej deky. A určite nie som jediná. Tiež sa na tento čas tešíte? V tom prípade to chce štýlový a hlavne mäkkučký pléd. Jeden taký tu pre Vás mám.  Nielen, že sa Vám v ňom bude príjemne lenošiť, ale naviac sa stane prima dekoráciou na Vašej pohovke.

A pokiaľ chcete svojej obývacej izbe dodať nádych luxusu, vyriešte to elegantne – zaobstarajte si koberec. Ten z Blancheporte vo vzhľade lešteného betónu je odolný proti vode i špíne, takže vydrží ako nový i niekoľko rokov.

 

Aby Vás varenie bavilo

Čo si budeme hovoriť. My, ženy, najčastejšie trávime čas v kuchyni. Preto si to i tam chceme urobiť pekné. A rovnako ako vo zvyšku bytu, i tu k tomu stačí len pár vecí. Začať môžete u jedálenského stola. Keď na neho zaobstaráte vkusný obrus, ihneď to zmení ráz celej kuchyne. Ja som si obľúbila tento z voskovaného plátna, a to predovšetkým preto, že sa skvele udržuje a dlho vydrží.

Vždycky ma rozčuľovalo, keď mi pri varení omrvinky a kúsky potravín zapadávali medzi linku a sporák. Zakaždým mi trvalo, než som všetko upratala. Našťastie som našla vychytávku, vďaka ktorej už nič také nehrozí. Tou je špeciálna páska na zakrytie štrbín medzi nábytkom.

A pokiaľ mi predsa len sem tam nejaké omrvinky z pracovnej dosky spadnú na zem, vytiahnem rotačný zmeták. Vďaka jeho otáčavej hlave môžem zmiesť nečistoty i pod nábytkom. A čo viac, zmeták nie je na elektrinu, takže upratovanie prebehne bez hluku. Potom už len stačí vysypať prachový sáčok a zmeták je pripravený na ďalšie použitie.
 
Aké jesenné doplnky máte pre svoj domov pripravené? Podeľte sa so mnou o inšpiráciu na našom Facebooku.

Zanechajte nám komentár